De Houtstek

De Houtstek

maandag 6 juli 2009

platanen
De afgelopen dagen heeft Ed de twee platanen die aan weerszijden van de ronde beukhaag stonden gerooid. Een pijnlijk besluit, want een boom haal je niet zomaar weg. De bewoner die ze destijds plantte heeft te weinig rekening gehouden met de sterke groeikracht van deze bomen. Sinds wij hier wonen zijn ze enorm gegroeid en ze zouden nog zeker twee keer zo groot als nu kunnen worden. Al verschillende keren zijn er bij storm grote takken uitgescheurd, een deel van de top zelfs een keer. Dit en het feit dat hij nu ook een bladziekte had waardoor we elke dag heel veel ziek blad moesten weghalen heeft ons doen besluiten de bomen weg te halen. Als we langer zouden wachten worden ze te groot om het zelf te kunnen doen.
Wel een vreemd gezicht hoor, de vertrouwde stammen niet meer te zien. We denken er nog over om eventueel andere bomen er voor in de plaats te planten.

2 opmerkingen:

Sanne zei

Langs het tuinpad van mijn vader
zag ik geen leilinden meer staan.
Ik was een kind, hoe kon ik weten
dat ook de plataan eraan zou gaan?

Pieter zei

Heeft de vorige bewoner te weinig rekening gehouden met de groeikracht van deze bomen? Misschien waren de plannen toen net iets anders (of héél anders) en waren grote bomen juist het doel.
Het is jammer dat juist groeikracht iets geschikt maakt voor de kachel...
Ben ik blij dat ik bepaald geen reus ben, kleine brandneteltjes mogen blijven!