De Houtstek

De Houtstek

zaterdag 3 maart 2012

sneeuwklokjes
Ik ben gek op sneeuwklokjes, maar toch zou ik me zelf geen ´galanthofiel´ noemen.
Wat mij het meest aanspreekt is niet het verzamelen van zoveel mogelijk verschillende soorten, maar de grote groepen van het ´gewone´sneeuwklokje, de ´Galanthus nivalis´. Gisteren zijn Ed en ik naar de Ennemaborg gefietst, in Midwolda. Rond de borg staan nu sneeuwklokjes in overvloed te bloeien, prachtig vind ik dat.
In een boomgaardje achter de borg staat het nu vol met de dubbele sneeuwklokjes, Galanthus nivalis ´Flore pleno´, erg mooi ook. Door de vele bloemblaadjes lijken ze extra wit, en in zo´n groot aantal heeft dat een bijzonder effect.

In onze eigen tuin bloeien de klokjes nu ook. Gelukkig worden het er steeds meer, al zal het nog jaren duren voor het beeld dat mij voor ogen staat enigszins benaderd zal worden!
Galanthus nivalis ´Flore pleno´. De onderkant van de bloem is niet te zien, maar die is juist zo mooi! Je moet hem even omkeren dus, of plat op de grond gaan liggen....

Voor wie ook graag sneeuwklokjes in de tuin wil: de beste tijd om ze te planten is tijdens of vlak na de bloei. Ze zijn nu, nog tot eind april, te bestellen, o.a. via http://www.sneeuwklokjes.nl/ of http://www.sneeuwklokjes.info/ De prijs van een sneeuwklokje? Via deze laatste website kost het gewone sneeuwklokje 0,10 euro en het duurste 100 euro. Geef mij voor dat bedrag maar duizend van die gewone! Maar ja, ik ben dan ook geen galanthofiel.

Geen opmerkingen: