De Houtstek

De Houtstek

zaterdag 26 oktober 2013

paddestoelen

Paddestoelen heb ik deze herfst nog niet zo veel gezien in de tuin, uitgezonderd de hele kleintjes, van een paar centimeter. Die zijn wel erg leuk. Ze groeien op houtsnippers en boomstammetjes.



Deze is iets groter. En in het 'speelbos' kwam ik een nog grotere tegen:


woensdag 23 oktober 2013


Wat houd ik toch van de herfst! De tuin is heerlijk rommelig, het blad vliegt me om de oren en dat maakt allemaal helemaal niet uit. Geen drang om op te ruimen, het ziet er juist prachtig uit! Terwijl ik in de zomer aarzelend hier en daar een bloem afknip loop ik nu hebberig met de snoeischaar de tuin in en in een mum van tijd staat er weer een mooi herfstboeket op tafel.

dinsdag 15 oktober 2013

gedicht van de maand

Kroop de mist tussen de bomen?
Dan is het herfst.

Vloog de bonte kraai over 't dak?
Dan is het herfst.

Zaten de blaren als vanen aan de takken?
Dan is het herfst.

                                                     Jan Hanlo



                                      

woensdag 9 oktober 2013

Vruchten van Akebia quinata

Er zijn al eens eerder enkele vruchten gerijpt aan onze Akebia, maar dit jaar hebben we er tien. Een mooi gezicht, deze paarse vruchten. Ze schijnen zelfs eetbaar te zijn, maar ik vind ze niet aanlokkelijk genoeg om er nou direct mijn tanden in te zetten....komt dat door de kleur misschien?


woensdag 2 oktober 2013

Lampionplant


Nog steeds niet terug in de tuin, dus opnieuw een bos van Jan gekregen; de lampionnetjes. Prachtig vind ik ze, ik word helemaal blij van de kleur. De wortels met een stukje van de stengels heb ik nu opgepot, moet het toch een keer gaan lukken. Jaren geleden overwoekerden ze een flink stuk tuin en heb ik ze (te) rigoureus uitgeroeid. Dat nemen ze me nog steeds kwalijk denk ik...