De Houtstek

De Houtstek

vrijdag 30 januari 2015

woensdag 21 januari 2015

gedicht van de maand


Winter

De koude adem van de wind
deed alle bloei vergaan

wat bloeide houdt de adem in
schuilt weg in naakt bestaan

 Inge Lievaart

zondag 18 januari 2015

Nationale Tuinvogeltelling

Dit weekend was de Nationale Tuinvogeltelling. Een half uur vogels tellen in je tuin. Wij kwamen hier vandaag  niet verder dan de gebruikelijke vogels; mezen, merels, vinken, roodborstje en heggenmus. Ik hoopte nog op de vier fazanten die deze week zo stoer door de tuin banjerden, maar die waren helaas nergens te bekennen.

woensdag 14 januari 2015

zonsondergang

Het wil nog maar steeds niet echt wat worden met het weer. Als het nu eens even lekker ging vriezen, met een zonnetje! Of een dik pak sneeuw, daar houd ik ook wel van, zo'n stralend witte wereld. Maar nee, wind en regen, ook vandaag was het weer een natte dag. Tot het ineens om half vijf opklaarde. Plotseling zette de ondergaande zon de tuin in vuur en vlam. Vooral de beukhaag zag er schitterend uit, helemaal rood. Vijf minuutjes duurde het, toen was alles weer gewoon.

donderdag 8 januari 2015

fotokaarten

Het is droevig weer vandaag. De afgelopen dagen ben ik al weer aardig bezig geweest buiten, maar vandaag valt daar niets te beleven. Daarom ben ik maar weer eens aan de slag gegaan met mijn foto's, om de voorraad kaarten aan te vullen. Omdat ik graag fotografeer vind ik het leuk om wat meer met mijn foto's te doen, daarom maak ik al langere tijd fotokaarten, die tijdens de open tuindagen graag gekocht worden. Leuk om al die mooie tuinplaatjes voorbij te zien komen, ik krijg er weer zin in!