De Houtstek

De Houtstek

donderdag 24 september 2015

Cimicifuga (zilverkaars)

Eén van de mooiste planten vind ik de cimicifuga, een laatbloeier. Er zijn verschillende soorten, ik heb er een aantal in de tuin. Op een beschaduwde plaats tussen bomen staat cimicifuga ramosa Mountain wave, een wat hogere soort, nu prachtig te bloeien. Een kleinere, hele mooie is cimicifuga japonica Cjejudo, slechts 60 cm hoog, ook bekend als actea japonica. Deze heeft schitterende 'parelmoeren' bloemknopjes, haast nog mooier vóór dan tijdens de bloei. In het bos heb ik dit jaar op een open plek ook wat cimicifuga's geplant, cimicifuga foetida, de enige Europese soort, en cimicifuga arizonica, maar die doen het nog niet echt goed, misschien staan ze toch wat te droog. Daar ga ik een betere plek voor zoeken.
  
cimicifuga ramosa Mountain wave
 
cimicifuga japonica Chejudo


woensdag 16 september 2015

gedicht van de maand



Reeds dort het groen der volle bladernerven
tot najaars geel en rood metalen tint;
ik proef uit ieder ding: nu gaat de zomer sterven,
de herfst begint....

Garmt Stuiveling (fragment)

zondag 6 september 2015

Nieuwste sjaals

Met dit herfstige weer wordt het weer tijd voor lekker warme sjaals. Mijn handgebreide sjaals die deze zomer te koop waren tijdens de open tuindagen zijn nu ook online te koop, via mijn webwinkel
Hier vast een paar foto's:




dinsdag 1 september 2015

Helenium

Heleniums, ook dit jaar willen ze weer op de foto. De kleuren zijn zo krachtig en vrolijk, heerlijk om naar te kijken.
Ze zijn te koop bij kwekerij Jacobs in Vriescheloo, hier een kwartiertje rijden vandaan. Zij hebben als houder van de Nederlandse Planten Collectie Helenium een heel groot assortiment.