Een lekker en snel alternatief is 'bramencrumble'. Hiervoor vet je een ovenschaal in met boter, daarin strooi je bramen, en daaroverheen gaat een laagje kruimeldeeg. Een 20 á 30 minuten in de oven, iets laten afkoelen en serveren met (room)ijs en/of slagroom.
vrijdag 6 september 2013
Bramentaart
De afgelopen week heb ik al heel wat bramen geoogst. We zijn niet zo van de jam, maar mijn bramentaart vindt ook Ed erg lekker! Ik gebruik biologische ingrediënten, en liefst weinig suiker. Hier volgt mijn recept:
Bramentaart
150 gram tarwemeel
150 gram speltmeel
(volkoren)
½ theelepel
stevia + 2 eetlepels fijne rietsuiker (of 75 gram suiker)
beetje zout
100 gram
roomboter + 100 gram kokosolie (of 200 gram roomboter)
750 gram
bramen
2 eetlepels
rietsuiker
Springvorm van
24 cm
Meng in een
kom het meel (tarwe en spelt) met de suiker, stevia en zout.
Houd een klein
deel apart om een kruimeldeegje te maken.
Houd ook van
de boter ± 50 gram apart (koel bewaren)
Kneed de
boter, kokosolie en het ei door het meel.
Bekleed de
ingevette en met meel bestrooide vorm hiermee.
Meng de bramen
met de twee eetlepels suiker en doe ze in de vorm.
Kneed van het
resterende meel en de boter snel een kruimeldeegje.
Strooi dit
over de bramen.
Bak de taart
in een klein uurtje bij ± 180° in de oven.
Heerlijk met
vers geklopte slagroom!
Een lekker en snel alternatief is 'bramencrumble'. Hiervoor vet je een ovenschaal in met boter, daarin strooi je bramen, en daaroverheen gaat een laagje kruimeldeeg. Een 20 á 30 minuten in de oven, iets laten afkoelen en serveren met (room)ijs en/of slagroom.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten