De Houtstek

De Houtstek

donderdag 4 juli 2013

Pottenverzameling en Zinnia elegans Envy

Het eerste wat je ziet bij het binnenkomen van onze tuin is een verzameling planten in potten, deels op een tafel, deels op de grond. Een verzameling die in de loop van de maanden steeds groter wordt. Tuinbezoekers reageren hier vaak erg enthousiast op.
De verzameling begint in het voorjaar met een aantal potten met donkerrode violen, liefst in wat uiteenlopende tinten.

Daarbij komen heuchera's in verschillende bladkleuren die hier mooi bij passen. Enkele potten Geum Flames of Passion geven in mei en juni met hun bloemen mooie warmrode accenten. Dan volgen steeds meer planten, dahlia's, maar ook eenjarigen, bijv. dezalmkleurige diascia, en verschillende in ons kasje gezaaide eenjarigen als de donkerrode leeuwenbek, op kleur gesorteerde ganzebloem en oostindische kers. Een topper is dit jaar de geelgroene zinnia (Zinnia elegans Envy). Een prachtige bloem, die hier heel mooi tussen past.
De bloemvorm verandert naarmate de bloei vordert. Bovendien zijn niet alle bloemen hetzelfde, de ene bloem is meer gevuld dan de andere. Maar stuk voor stuk zijn het juweeltjes.

 
 

1 opmerking:

Ingrid van Ramselaar zei

Wat een prachtige verzameling planten, dit jaar heb ik ook de kleur rood voor mijn potten gekocht, maar nog lang niet dit resultaat behaald!